Sielunhoidolliset ja varustavat seminaarit

Sielunhoidolliset ja varustavat Lähellä ihmistä -seminaarit ovat seurakuntien ja kristillisten yhteisöjen kanssa yhdessä suunniteltuja tapahtumia, jotka välittävät armon sanoman nykyihmisille luontevalla tavalla. Siksi ne ovat eri puolilla Suomea koonneet varsin runsaan osanoton. Seminaarien sisältö suunnitellaan niin, että ne ovat yhtä aikaa sielunhoidollisia tapahtumia apua etsiville ja koulutusta paikallisille vastuunkantajille, työntekijöille sekä piirien ja ryhmien ohjaajille.


Lähellä ihmistä
-seminaari voidaan toteuttaa joko viikonloppuseminaarina, iltaseminaarina tai iltaseminaarien sarjana. Aikataulu, aiheet ja sisältö suunnitellaan aina seurakunnan yksilöllistä tarvetta ja toiveita huomioiden. Seminaarit ovat itsenäisiä kokonaisuuksia sellaisenaan, mutta voivat myös antaa luontevan alkusysäyksen Lähellä ihmistä Kriisi- ja kasvuryhmän aloittamiseen, kun seurakunnassa niin toivotaan.

Tällainen Lähellä ihmistä -ryhmä on ollut suuri apu monille ihmisille, jotka kaipaavat apua, tukea ja rohkaisua elämäänsä. Samalla ne rakentavat osallistujille luontevan sillan pysyvämpään seurakunta-yhteyteen. Moni seurakunta on kokenut erityisen hyväksi sen, että Lähellä ihmistä -ryhmä voi usein auttaa työntekijää haastavassa työtilanteessa. Hyvin suunniteltu toimintatapa, koulutus ja materiaalipaketti auttavat vapaaehtoisia seurakuntalaisia saamaan hienon mahdollisuuden palveluun, jolloin työntekijöiden taakka voi helpottua ehkä hyvinkin merkittävästi.

Lähellä ihmistä -ryhmätyöskentelyä helpottavaan palvelupakettiin kuuluvat mm.

* Lähellä ihmistä -sielunhoidon opas

* Lähellä ihmistä -ryhmänohjaajan opas / opas uuden ryhmän aloittamiseen

* Lähellä ihmistä -uuden ryhmän työkirja osallistujille

* Lähellä ihmistä -rakentumisryhmän ohjelmia eri aiheiden käsittelyyn.


Kun seurakunta sitä toivoo, kaikki materiaalit ovat vapaasti heidän käytettävissään. Useimmiten seurakuntalaiset kustantavat itse jopa mielellään varsin edulliset työkirjat. Jokainen seminaari tai mahdollisesti sen yhteydessä aloitettava ryhmä suunnitellaan aina seurakunnan tarpeita ja toiveita yksilöllisesti huomioiden. Esimerkkejä monista eri aiheista, joita seminaarit voivat käsitellä, näet linkistä: Lähellä ihmistä - seminaari- ja koulutuspalvelupaketti

TÄSSÄ SIIS YKSI ERINOMAINEN MAHDOLLISUUS RIKASTUTTAA SEURAKUNNAN TOIMINTAA NYKYAIKAISELLA JA HUOLELLA SUUNNITELLULLA TAVALLA. KUN TAHDOT SAADA LISÄTIETOA TAI ALOITTAA YHTEISEN SUUNNITTELUN OTA ROHKEASTI YHTEYTTÄ JA JÄTÄ VIESTI OSOITTEESEEN: petrijvalimaki@gmail.com tai soita 0440 535 222.